Toate categoriile

Recuperarea căldurii într-un arzător cu retortă

Recuperarea căldurii într-un arzător cu retortă

Problema retragerii căldurii apare din motive care rezultă din setări incorecte ale parametrilor de ardere sau din utilizarea combustibililor cu parametri incorecți. Cea mai frecventă cauză este un nivel foarte scăzut de incendiu în arzător cauzat de alimentarea cu prea puțină cărbune în raport cu explozia de aer. Pentru a preveni apariția unei astfel de situații, alimentarea cu cărbune ar trebui mărită cu aproximativ 3-8%. O operațiune eficientă poate reduce suplimentar fluxul de aer. Trebuie reamintit că, după fiecare modificare a reglării setărilor, efectul corecției va fi resimțit nu mai devreme de aproximativ 20-30 de minute înainte ca parametrii operației de alimentare și reglarea debitului de aer să se reflecte în operațiunea reală. a cazanului.


Inversarea căldurii în direcția opusă poate fi, de asemenea, un semn al opririi necontrolate a șurubului. Motivul poate fi o rupere a știftului divizat sau o oprire de urgență a motorului. Un alt factor care este adesea cauza va fi un ventilator murdar și o obstrucție semnificativă a conductei suflantei. Lipsa unui flux intens de aer către arzător face ca acesta să scape într-o altă direcție decât cea necesară.      

Retragerea căldurii poate fi o consecință a conductei de alimentare răsucite și neetanșate incorect, integrată cu corpul cazanului. Astfel de situații apar de obicei atunci când cazanul a fost parțial demontat înainte de instalare în scopul transportului sau al transportării acestuia în camera cazanului. Ar trebui să acordați o atenție absolută atenției asamblării setului și etanșării îmbinărilor.    

Cu sfatul departamentului tehnic Defro, puteți obține ajutor profesional cu privire la cele mai optime setări ale șoferului. Apariția fenomenului reculului de căldură poate fi, de asemenea, o consecință a setărilor inadecvate. Datorită gamei largi de cazane Defro și a diferențelor de proiectare rezultate în modelele de cazane, condițiile și setările parametrilor pot fi complet diferite. Este necesar să nu uitați să aplicați unele corecții, astfel încât acestea să fie ajustate la condițiile locale de funcționare ale cazanului. În principiu, există două tipuri de controlere în cazanele Defro. La modelele mai noi (controlere din seria K1PXXX), operația se efectuează automat folosind algoritmul PID introdus în fabrică, bazat pe sistemul de control constant al debitului de aer prin schimbător, denumit: CONTROL ADAPTIV. Apoi, cazanul selectează în mod independent parametrii curenți de ardere, monitorizând temperatura cazanului, temperatura gazelor arse și debitul de aer furnizat arzătorului. Folosind funcțiile din regulatorul „corecția aerului” și „puterea cazanului”, putem corecta modificările introduse. De multe ori această funcție este utilă atunci când condițiile externe se schimbă brusc sau când tipul de combustibil se schimbă semnificativ. Orice ajustare a setărilor ar trebui corectată treptat, fără salturi semnificative, deoarece modificările nu vor avea loc mai devreme de 30 de minute de la introducerea lor. Dacă cazanul este conectat la o instalație care funcționează eficient și combustibilul este de bună calitate, utilizatorul controlează practic funcționarea după aprinderea arzătorului și observă acumularea de cenușă. La controlerele de generație mai veche (de ex. ST-37, ST-47 / AG /), setările parametrilor de funcționare, adică timpul de alimentare, timpul de pauză sau parametrii de asistență și puterea ventilatorului sunt realizate manual, introducându-le conform experienței noastre dovedite. Fiecare controler are setări din fabrică, care în caz de eșec se poate dovedi a fi punctul de plecare pentru îmbunătățirea situației. Încurajăm vechea practică să noteze cele mai optime setări pentru controlerul dvs., deoarece în fluxul de informații nu suntem capabili să ne amintim cei mai importanți parametri.

Un alt motiv pentru retragerea căldurii este că capacul containerului nu este complet închis (sau garnitura capacului containerului este deteriorată semnificativ), ceea ce va provoca mișcarea aerului în direcția nedorită. Se folosesc așa-numitele cazane Defro. un senzor de deschidere a trapei care mobilizează utilizatorul să închidă capacul pentru a evita focul de cărbune în buncăr. 

Utilizatorul va fi informat despre depășirea bruscă a temperaturii în timpul retragerii căldurii prin alarma senzorului de temperatură plasat pe conducta de alimentare. Când funcția este activată, căldura din conducta de alimentare este împinsă în cuptor pentru o perioadă specificată. 

De obicei, în perioada de vară, trecem automat la modul de vară, dar se poate întâmpla cu un consum mai redus de combustibil și o perioadă proporțional mai lungă de supraveghere a funcționării cazanului (suport) să returnăm căldura în conducta de alimentare, deci în astfel de cazuri, ar trebui făcută o altă ajustare a setărilor de vară.