Toate categoriile

Alegera corectă a puterii cazanului

Prima dintre greșelile făcute este alegerea incorectă a puterii cazanului [kW]. Pentru a determina corect puterea cazanului, este necesar să se calculeze în detaliu pierderile de căldură din clădire, luând în considerare mulți factori importanți.

 

În afară de zona de încălzit, calculele sunt influențate de coeficienții de transfer de căldură în funcție de materialele de construcție utilizate în pereții exteriori și pereții despărțitori interni. În timp ce în clădirile noi avem calcule rezultate din proiectarea instalației, în clădirile mai vechi nu au existat calcule sau s-au pierdut, iar cazanul a fost selectat pentru așa-numita ochiul de lucru al unui instalator.

O problemă uriașă care ar trebui eliminată cu siguranță la cumpărarea unui cazan este supradimensionarea puterii. Clienții urmează adesea urmele timpurilor trecute, cum ar fi acum trei decenii, când clădirile neizolate cu rame vechi de ferestre dominau în țara noastră. Alegerea puterii cazanului „în rezervă” era atunci obișnuită, ca și pentru acele izolații termice ale clădirilor, deseori justificate, chiar și pentru că cazanele erau mai puțin eficiente decât cele actuale. În condițiile termice ale clădirilor actuale, un cazan supradimensionat, care trebuia să aibă o rezervă de putere, generează o mulțime de probleme, cum ar fi:

  • fără stabilizare constantă a temperaturii,
  • consum mai mare de combustibil,
  • mai multă cenușă,
  • temperatura cazanului coroziune (acumulare de condens),
  • pătarea cazanului și a coșului de fum - există riscul autoinflamării funinginei,
  • problema setării parametrilor optimi în controler,
  • riscul supraîncălzirii termice a cazanului la temperaturi ridicate peste 100 ° C (pericol pentru viață), o problemă întâmpinată în principal în cazanele de încărcare tradiționale.

Pentru a evita problemele legate de puterea insuficientă a cazanului, vă încurajăm să contactați consultanții tehnici Defro pentru a selecta corect un dispozitiv adaptat casei dvs. Compania Defro în cataloagele sale tehnice pentru fiecare model de cazan furnizează separat puterea sugerată, ținând seama de spațiul necesar pentru încălzire în raport cu necesarul de căldură unitar din clădire dat în W / m 2 . Parametrii dați de producător dau direcția corectă în ceea ce privește adaptarea cazanului la clădirea dvs. de apartamente, izolată și dotată cu o instalație de încălzire centrală realizată corespunzător.

 Fotografii de coroziune